HuPCC

HuPCC

[valami HuPi, Primőr (netán prím-őr) CuCC (vagy PuCC)?]

1. ábra:   Hogy NE legyenek kétségeink. – Mielőtt átírják, vagy köddé válik.

2021.02.24-én, a „bemutatkozás”-t követő napon, a „Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület HuPCC” keresésre az internet azonnal 545 találatot jelzett. [25-én délre a találatok jelzett száma már 709.]

Hát nem csodálatos a média teljesítménye?

Említették a hírt, többek között:

Országos Meteorológiai Szolgálat, Qubit, Népszava, 24.hu, Privátbankár.hu, Piac&Profit, Tudás.hu (kapcsolódóan ajánlott al-hír: A szexrobotok hamarosan eláraszthatják a világot), Menedzsment fórum, Greendex, Index, Híreim.Ma, de a Környezetgazdaságtan Tanszék @enviro.bme Facebook oldala is.

Ebből mindenkinek nyilvánvaló kell legyen: Ez a puszta civil kurázsi hatalmas diadala, aminek semmi köze se háttér-szereplőkhöz, se pénzhez.

A HVG már előbb beharangozta, a Greenfo pedig még videó bemutatkozási előzetest is meglebbentett [ld. 1. ábra], amely virtuális-terű követése részvételére lehetett regisztrálni is, éspedig „Zoom-felületen” kérdés-feltevésekkel is élve. A bemutatkozást a hírverés szerint 3 szereplő vitte, s hogy a vállalkozásnak súly is adassék, programra lett űzve a „lazább hangvételű sztorizás”, oldandó annak az elkötelezett függetlenségnek a kihirdetését, amit a „hogyan kapcsolódik a HuPCC nagy IPCChez?” sejtet.

Jómagam elpuskáztam a lehetőséget hogy ezekben az élményekben részesülhessek. Túl mohón vágytam bizonyos részletekre, s nem bízva magam az ismeretlen zoom-felület sorsára, előzetes kérdéseket adresszáltam a triumvirátushoz, még az előadás napja előtt elküldve nekik a bizonytalanságaimról valló sorokat. Így aztán nem kaptam belépőt a videó végigélvezésére, pedig már a levelem elküldése előtt gondosan regisztráltam.

Most pedig – bízva abban hogy egy ekkora-nagy esemény a sikeres-bemutatkozás videó-anyagát is világgá röpíti, s pótolhatom utólag a veszteségemet – leforrázva és csalódottan látom mind az 545 híroldalon ugyanazt a szürke, semmitmondó szöveget, ismételgetve a végtelenségig, videó-anyag nélkül.

Annyi azért napvilágra került, hogy a 27 „alapító-atya” közt van: szociológus, ombudsman, környezetgazdász, pszichológus, üzleti-tanács igazgató, fejlesztés-politikai tanácsadó, hittudományi munkaerő, népegészségügyi szakértő, alkalmazkodási-főmufti, stratégiai-védelmi főmunkatárs, de még aktivista mozgalmár is. Nem tudni min múlott hogy rapper nem került a csapatba.

Azt hogy ebből a kovászból – különösen ha majd dagad – mi fog kisülni, ma még se pék se IPCC-kalibrált klímakutató nem-hihető hogy bizonyossággal megjósolni képes lenne. Nekem is csak ez okoz fejtörést: ha krumplit, káposztát, répát meg spenótot összefőznek, de még ha bürköt, beléndeket és nadragulyát is adagolnak hozzá, abból bizony nem lesz húsleves. Hacsak Bill Gates közbe nem lép. S jön, szerteágazó profilaktikus tudása nyomán, a műhús, geoinzsinyéringjével a műklíma, a szanitáció ultima-rációjaként a Holdkomp-WC, vírus&vakcina-manipulációs WHO-terjeszkedéséről nem is szólva – a hazai „Tudás.hu” repertoárjában már felsorakozott szexrobotok mögött.

A szintúgy célzottabb információra vágyó érdeklődőknek hát bemutatom, miként szerettem volna elrendezni, hogy kérdéseimre választ kaphassak:

1.) Azonnal regisztráltam az eseményre a felkínált felületükön.

2.) Jeleztem ebbeli szándékomat ezzel a levéllel [elküldve: 2021. febr. 22. 17:29]:

T. Címzettek!

vorsatzd@ceu.edu  , tgal@geo.u-szeged.hu , szeker01@gmail.com  

A „HuPCC” indító, 2021. február 23-i virtuális-térben zajló eseménye elé kínálom be Önöknek, mint a műsor főszereplőinek, az alábbi két tartalmat; melyek ugyan jellemzően különböző, ám meghatározó relevanciával bírnak a Klíma-gondolkodást meghatározó, jobbára negligált területeken:

CO2 Bújócska [különösen a III.) B.) C.) és D) fejezeteit],

Öngól, mindenáron

S egyben jelzem: Szeretném ha ott szót kaphatnék néhány kérdésemmel – válasz reményében is.

2021. február 22.        Fuggerth Endre

Amire gyors választ kaptam, abban a korlátozó-értelemben hogy „A sajtotajekoztato az egyesulet megalapitasarol es az altala szervezett konferenciarol fog szolni”.Emiatt, kérdéseket is csak ebben a vonatkozásban fogadnak.

Amit azonnal nyugtáztam is, ekképpen:

Köszönöm a gyors választ, Asszonyom.

A felteendő kérdéseimben nem is mennék most túl az Ön által rögzített ponton.

3.) Majd – előérzettel bizonyos korlátozásokkal kapcsolatban – útjára eresztettem az alábbi levelet [2021. febr. 22. 23:32]:

Tisztelt Előadók!

Előzetes jelzésem értelmében kérdéseket szeretnék Önökhöz intézni, ezen a megnyitó-eseményen.

Elébe vágva a jelzett (bizonyára karakter ill. egyéb limitációkkal bíró) „Zoom” felület ismeretlenjének, itt küldöm írásban, egyelőre szigorúan a bemutatkozásaik elé tartozó kérdéseimet.

Remélem, a kérdés-feltevésemnek ez a módja Önöknek is előnyösebb, hiszen így módjukban van alaposabban átgondolt válaszokat megfogalmazniuk rájuk.

Dr. Szekér László (Okl. Építészmérnök MSc, Vezető tervező) felé:

Az Ön internetes profilját kutatva, nem sikerült találnom még érintőlegesen sem semmilyen szakmai-tartalomnak tekinthető klimatológia vonatkozást. Hacsak nem annak kell vennünk azt, hogy Ön bizonyos ismertséggel bír az un. Passzívházak tervezésében. Megszondázva ezen honlapjai szakmai-tartalmát, úgy vettem észre hogy a Passzívház fogalma rendkívüli redukción mert át az utóbbi időben. Az Ön anyagában már seholsem szerepel pl. a használtvíz kezelése/elhelyezése – amely központosított elvezetésével a Szennyvízipar brutális terheket ró a teljes-környezetre. Mindösszesen „energetikai-szempontok” mentén tervez.

Kérdés: Elégségesnek érzi-e, hogy ilyen háttérrel természettudósok érvei fölött törjön majd pálcát? Valamint: amennyiben ekkora elhanyagolás belefér a Passzívház-koncepcióba, mekkorát tart tolerálhatónak majd a tudományos klíma-kérdésekben?

Dr. Gál Tamás (Tanszékvezető helyettes egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem TTIK, Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék) felé:

Ön végzettségét tekintve geográfus – ami kétségtelenül a nagybani klímát alakító tényezők egyikéhez, a Föld talaj-alkotójához köti, bizonyos tudásanyaggal. Fiatal kora ellenére, 15 év alatt 145 tételt jegyez a publikációs-lajstroma, ami – a számok tükrében feltétlenül – lenyűgöző. Ha viszont a tartalmaikba pillantunk (címeiken keresztül), akkor rendkívüli ott az egyhangúság. 3-4 kivételtől eltekintve (amelyek a háztetőn elhelyezhető napelemekre jutó energiamennyiség kalkulusait járnák körbe) az összes többi témája egy és ugyanaz: Egy mesterséges képződmény (város; az esetek 95%-ában ugyanaz: Szeged) mozaik-felületeiből adódó mikroklíma milyensége fölött kóborol. Meg kell kockáztassam a következtetést: ha a 140. ilyen tartalmú cikkre (egyáltalán) szükség van, annak egyedüli oka az lehet hogy az előző 139 db felesleges, mert rossz. Nem tudom hát pozitívnak megítélni ezt a látványos cikk-dömpinget; s úgy vélem hogy a másként-látók is szemorvosra szorulnának.

Kérdés: Milyen tervekkel érkezett Ön az IPCC társintézményébe?

Ürge-Vorsatz Diana (Egyetemi tanár, az IPCC III. munkacsoportjának alelnöke)

Bár a témához nem tartozik, megragadnám az alkalmat hogy gratuláljak Önnek 7 gyermek vállalásáért, és erőt kívánjak a felnevelésük áldozatos munkájához.

Klimatológiai vonatkozásban az emberek Önt úgy ismerik, mint aki e területen kifejtett tevékenységért kapott Nobel-díjat. Természettudományos végzettségével Ön bizonyosra vehetően egyetért velem: a Béke Nobel-díj nem Természettudományos teljesítményt honorál. Nem is tennék kitérőt abba az irányba, hogy háborút kirobbantó személy is őrzi vitrinjében a Béke Nobel-díját, mert azonnal a politika talajára tévednénk – ahol megintcsak nincs egy deka természettudomány sem. Ha viszont a politikát is kivesszük az ingrediensek közül, akkor az IPCC hadállása is egy magános földvár őrhelyévé erőtlenedik. Vissza kellene hát térnünk a „klímavitában” a szigorúbb tudományos megközelítések felé.

A máig magánosan álló Miskolczi-tézist az IPCC testület egyetlen tagja sem vállalta hogy szakmailag átnézi. Erre a feladatra eddig az egyetlen vállalkozó Zágoni Miklós volt, aki 6 évét fektette a munkába (M.F. ennél jóval többet, a megalkotásába), s közzétett konklúziója rögzíti: a dolgozat tartalmai messzemenően alátámasztottak.

Kérdés: Tervez-e Ön időt szentelni ugyanezen feladatra? – Hogy joggal mondhasson ítéletet felette.

2021. február 22.          Fuggerth Endre

4.) Másnap [febr. 23. 11:00-kor] a 3. megszólítottól rövid válasz érkezett, ezzel a tartalommal:

„a Miskolci elvet mar masfel evtizede atvizsgalta, es 6 rendben megcafolta Stefan Rahmstorf, az IPCC egyik legelismertebb klimakutatoja (a 6. utan mar nem folytatta, mert ezekbol 1 cafolat is elegendo az elv hibassagat mutatni).  az IPCC amugy csak referalt, tudomanyosan megalapozott kutatasokkal foglalkozik.”

Ez – amennyiben helytálló – mindenféleképpen szélesebb publicitást kívánna. Pontosítást kértem (és adtam is) tehát, ezen sorok által:

Ha kérhetném a pontosítást: HOL (publikáció vagy link) tette meg cáfolatát Stefan Rahmstorf?

(Aki, ugye, elsősorban óceonográfus [meglehetősen behatárolva ezáltal, az önmaga köré emelt fal mögé] – mint azt százszámra megjelenő publikációi is mutatják. – Ezen túli megnyilvánulásai maximum „szócső”-ként értékelhetők.)

Keresésemre a legbővebb listát felkínáló ReseachGate tételei közt sem lelek effélét.

Amúgy Miskolczi primer dolgozata ugyanott elérhető.

Valamint Zágoni Miklós vizsgálata is publikus.

Üdvözlettel,    2021. február 23.        FE 

Amire már nem érkezett válasz.

5.) Ekkor észleltem, hogy még mindig nem kaptam meg az adásuk követésére feljogosító belépést; amire rögvest felhívtam a Szervezők figyelmét:

Jeleznem szükséges, hogy az internetes esemény nyomon-követését lehetővé tevő „a csatlakozáshoz szükséges információt” az esemény indulása előtt 35 perccel még nem kaptam meg – dacára hogy 2021. február 21-én már „sikeresnek jelzett” visszajelzést kaptam a megejtett regisztrációmról.

Mint fentebb már említettem, eredmény nélkül.

6.) Nem maradt más hátra, mint keresgélni tovább, pl. Rahmstorf professzor elérhetőségét, hogy Tőle kérdezzem meg egyenesen: hol s hogyan tette meg a cáfolatait?

S láss csodát: E-mail címe nincs; cikkei „zártak” maradnak [azzal a módszerrel szemben, amellyel eddig mindenki másét képes voltam megnyitni]. Csupán a Klíma-megnyilatkozásai ömlenek kifelé, mint megdöntött vájdlingból a mosogatólé.

Végül ráleltem a munkahelyi asszisztensének a címére, ahova ezt a levelet postáztam [2021. febr. 23. 15:10]:

brigitta.krukenberg@pik-potsdam.de

Dear Assistant,

IPCC’s Diana Ürge-Vorsatz informed me that professor Rahmstorf presented a rebuttal of Mickolczi’s theorem. She remembers as it was done more than a decade ago, and it stands on 6 proofs.

A search over his list of publications, however, brought up no such item.

I would appreciate to have access to the paper, preferably in a form that can be cited.

Sincerely,         February 23, 2021        Endre Fuggerth

Visszajelzés mindezidáig nem érkezett.

----------------------------------------------------

Kozmikusabb távlatokra ugyan még nem teljességgel érvényes, de az eddigiek alapján rögzíthetjük: Míg a „cáfolat” híre a magasban egyre csak kering, addig maga a cáfolat sehol. A mögöttes „társadalom-lélektani” elv [No, ide beférhetne latolgatásaival a fenti seregletből a szociológus-pszichológus páros.] pontosan ugyanaz, mint Öszödi Nagyságunk szakdolgozatai hollétével. Sehol-sincsenek, de ez már nem izgat senkit. Gyűlik őkelme körül az amnéziás szavazósereg, éppúgy mint az öncsiholt-fényű IPCC mögött kiscsibéi szekértábora, köztük a HuPCC, élén egy igazi Szekér-tábornokkal.

S hogy ez hova vezethet – tudomány, társadalmi-béke, külső elvárások nyomásainak kiszolgáltatottság tekintetében (totálisan függetlenül a Klímától, amely egyedül a légköri CO2 befolyásolásával holtbiztos hogy nem alakítható) – arra már mutatkoznak erős jelzések: Gender-ideológia, Multi-kulti, Demokrácia-degenerációk felől…

2021. február 25.   Fuggerth Endre

kattintással vissza a Tartalomra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése